Søvnapne

-Plages du med snorking om natten?

Hva er søvnapneskinne / snorkeskinne?

Søvnapne skinne (Snorkeskinne, SA skinne) – kan være et alternativ med deg som sliter med nattlig pustestans og snorking.
Spesialisttemaet på sykehuset er de som gir anbefalinger på området og som vet hvilken type behandling som er best for deg.

Hvordan festes den?

Søvnapné-skinnen festes til kjevene dine og benyttes når du sover. Den holder underkjeven i en fremskutt posisjon, («underbitt»). Da åpnes luftveiene og åpner luftstrømmen. Dette forebygger pustestopp og snorking. Det finnes mange ulike design på slike skinner, og SA skinnen må tilpasses den enkelte pasient.

Vi samarbeider med Sykehuset i Vestfold om behandling av disse pasientene.
Behandlingen foregår slik:

Spesialist i Oral Protetikk og Bittfunksjon, Pål -Espen Tannmand arbeider ved Tønsberg Tannlegevakt, og har siden 2008 behandlet flere hundre pasienter med søvnapné-skinner. Dette er et godt alternativ for de som henvises av lege. Han er kursholder i emnet og spesialistutdannet for denne type behandling.

Det finnes mange gode steder å søke mer informasjon om emnet:

Søvnapne: https://nhi.no/sovnapne-syndrom

SA-skinne, Søvapneskinne, Snorkeskinne: https://helse-bergen.no/behandlinger/snorking-og-sovnapn#les-mer-om-apnskinne

Portrett av Pål Espen Tannmand - Tønsberg Tannlegevakt

Har du noen spørsmål angående søvnapné?

Pål-Espen Tannmand er spesialist i behandling av kjeveleddsproblemer, søvnapne, tannslitasje.  Bestill time i dag for å utbedre ditt problem med søvnapné.

Spør en av våre spesialister

Bilde av alle på Tønsberg Tannlegevakt