-Flere lurer på

Når skal man bestille akutt tannlegetime?

Smertefull tannpine, sterke ilinger, isinger i tennene eller utslåtte tenner er noen grunner til å søke akutt tannbehandling. Men hvordan fungerer det egentlig under et akuttbesøk?
Nå forteller akutttannlegen deg alt du trenger å vite.

Problemer eller smerter i tennene kan oppstå når som helst. Da er det viktig at du får rask og god hjelp ved akutt tannbehandling, når du ikke hadde mulighet til å bestille planlagt undersøkelse eller behandling.

I motsetning til et vanlig besøk, handler akutt tannbehandling om å hjelpe pasienten med et spesifikt problem. Vi fokuserer mest på tannen eller det aktuelle området og fokuserer ikke like mye på de andre tennene i munnen, forklarer Pål-Espen Tannmand, spesialist ved Tønsberg Tannlegevakt. Det er mange anledninger hvor det er viktig å søke hjelp hos akutt tannhelsetjeneste. Det kan dreie seg om løse fyllinger, ekstreme isinger / ilinger / murring, problemer med visdomstenner eller broer eller kroner som har løsnet fra munnen.

Vi evaluerer alle pasienter og behandlinger individuelt og finner den beste behandlingen for nettopp deg. Det er også viktig at vi får tatt opp spesielle ønsker og behov. For eksempel hvis du lider av tannlegeskrekk eller har sykdom, allergi eller tar noen medisiner.